Que s’en va el 2013!!!

És inevitable. Passa Nadal i ja veiem el cap d’any a sobre i ens posem a fer balanç, i propòsits per l’any vinent. 

Cap any és perfecte: tots tenen moments bons i dolents, bones i males noticies, somriures i llàgrimes, però si està carregat cap al positiu, el millor és de cada any poder rescatar un bon moment, o dos, o deu, o més! quedar-nos amb el positiu, per recordar amb carinyo aquest any que ja ha fet la seva feina, i donar la benvinguda el nou any amb energia, esperant que sigui millor que aquest!

El meu balanç del 2013, un any amb terminació lletja per alguns, el centraré en els bons records que em deixa ben gravats, i dels que en destaco uns poquets que sino…m’estaria fins demà: 

De la petita: les seves primeres passes, el seu caminar trontollant per venir-me a rebre, les seves primeres paraules amb intenció i ben clares (el primer «mami»!), les seves abraçades ben fortes, les dormides plegades, el seus petons! la seva natació kamikaze (no té dos anys i és impressionant com flota sola), i tots els seus primers «qualsevol cosa» que ens estan fent conéixer la personeta en la que s’està convertint: tendre, carinyosa, exploradora, i amb mooooolt caràcter.

De la churun: com ha crescut, i no literalment, sino la seva maduresa, com s’ha anat fent més independent, com supera algunes barreres que la vergonya abans no la deixava, com disfruta i s’emociona amb les coses, com ho viu tot intensament, com és amiga dels seus amics, i tot li agrada portar-ho a l’escola per repartir entre els amics, com s’estima les profesores que l’han ajudat a creixer en l’ultim any abans de l’escola de grans, i, com no, les converses abans d’anar a dormir, les abraçades que només li surten a les nits, les aparicions nocturnes al meu costat del llit, els moments «comentar la pelicula» perque la part que ens espanta no faci tanta por, les seves explicacions totes enredades, els petons!!! (ella no donava petons abans!) i com cuida a la seva germana, per sobre de gelos i enveges.

De l’any en general: les anècdotes i els riures en familia, el caos que regna a casa i que tant hem après a estimar tots plegats (inclòs la iaia), les ocurrències de les nenes (o les dels adults de casa…), els invents de la iaia i com consenteix ella les nenes (quan els pares hem de fer el paper «d’educador» i en realitat voldriem dir que sí a tot), els esmorzars en familia dels diumenges, el canvi de feina que m’ha donat la llibertat horària que tant buscava, la visita a Barcelona, amb tot el que implica: familiars, amics, bebés dels amics, paissatges coneguts, mar i platjeta, cafés, cervesetes, trobades inesperades…i trobades esperades, i tot el que fa tant especial la meva estimada ciutat i la visita obligada de cada any, i la tornada al blog (trobava molt a faltar això d’escriure!) i tantes altres coses….

I clar, no es pot fer balanç sense fer-se algun propòsit per l’any que entra. Vull fer moltes coses al 2014, coses meves, coses en familia, coses amb les nenes (i segurament no em donarà temps de fer ni la meitat), però el propòsit per aquest any és no oblidar en cap moment el que és més important: les meves filles (i, per extensió, el nostre petit nucli familiar). I per tant, seguirem aprenent a ser mare, aprenent que es cometen errors i no passa res…aixi s’apren, s’apren a fer aparéixer paciència on fa estona que no n’hi ha; a deixar un final molt interessant d’un llibre per després que la Churun m’expliqui una història; a que estirar-se al sofà a descansar sola mola, pero mola molt més si ens estirem totes i posem una peli per veure juntes; a que la gràcia no és només veure-les jugar, sino jugar amb elles; a guardar més el telèfon quan estem tots junts…perquè sino el volen elles per jugar i passen de mi; a que matinar un dissabte pot ser divertit; i aprenent que a tot moment caòtic se li pot trobar el punt còmic i així riure més i enfadar-se menys!

I tantes altres coses que ser pares en ensenya!

i espero continuar escribint i explicant les meves històries i els meus punts de vista, i, com sempre, que la visita a Barcelona no falti..i si fossin dues?¿?

Feliç 2014!

¿me dejas un comentario?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.