converses no presencials

avui en dia costa imaginar-se caminar pel carrer i no veure algu enganxat al seu mòbil…i perquè parlar de si entres a una cafeteria…ipads, smatphones envaeixen les taules.

Reconec que per una banda em fa ràbia. Ràbia per diferents motius…perquè es perden aquelles converses mirant-se als ulls, on no et fixaves ni amb qui pasava pel teu costat…ara aquestes converses no poden ni arribar a concentrar-se en l’interlocutor, perque tota l’estona està sonant, vibrant o pampallugant el telèfon.

Ràbia també perquè ens atrapen a tots, fins i tot als que ens fa ràbia…perquè avui en dia aquests petits aparells et conecten amb el mon, et permet llegir un llibre, escoltar el teu disc favorit, parlar amb la teva parella o amb l’amiga de la infància…i no cal que sigui per telèfon…pot ser per video…en fi. Però també reconec que un dels motius pels que m’atrapa a mi també és perquè m’ha acostat a aquells amb qui havia perdut contacte, no perque volgues perdre contacte sino perque vivint a 13.000km, amb una franja horaria diferent, fa molt dificil comunicar-se…i un e-mail no és el mateix que quedar per fer un café o una birra…

El famós whatsapp m’ha permés comunicar-me molt més amb tots aquells que viuen lluny…sentir-me a estones com si no em separessin tants km sino com si, senzillament, cadascu estigues a casa seva. skype també va fer la seva, però no sempre era fàcil coordinar horaris…fins que skype m’acompanya al mòbil i tot es fa més fàcil…

i tornem al problema que deia…avui en dia ipad i smartphones son tant «adictius» que ara ens toca apendre a acostumar-nos…a recordar que quan quedem amb un amic per fer un café, una birra o el que sigui, quan estem amb els nostres fills jugant la poqueta estona que acostumem a tenir per ells, quan estem dinant amb la parella, marit o amb qui sigui…aquesta «maravella tecnològica» ha de desaparèixer…i hem de tornar a aquelles velles formes de comunicació…parlar persona a persona.

suscribete

¿me dejas un comentario?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.